Interim lönekonsult i Stockholm, Malmö och Göteborg

Interim lönekonsult med hög kompetens och mycket hjärta

Lönefunktionen beskrivs ofta som ett av verksamhetens mest sårbara område, och vi vet att det är viktigt att kontinuerligt se över system, processer, kompetensförsörjning och förbättringsmöjligheter. Vi förstår utmaningen i att driva projekt inom förändring och förbättring, samtidigt som det dagliga arbetet ska fungera felfritt.

De utmaningar som finns inom lönefunktionerna idag är ofta förknippat med just kompetensförsörjningen.

Oavsett utmaning, handlar det om att hitta rätt individ med rätt kompetens för uppdraget, vare sig det handlar om att upprätta ett SSC, upphandla och implementera ett nytt lönesystem eller få en interim lönechef på plats.

Vi hjälper dig att hitta rätt lönekonsult! Våra konsulter inom lön har lång erfarenhet och är vana att arbeta i såväl verksamhetsrelaterade projekt som i interimsroller för att täcka vakanser och akuta behov.

Varför och när bör du anlita en konsult?

En lönespecialist som valt att arbeta som konsult är en värdefull tillgång av den anledning att de snabbt kan fylla en vakans eller anlitas för ett specifikt projekt inom lön. Livet som konsult ger erfarenhet av att snabbt sätta sig in i nya situationer och system då man som konsult arbetat inom många olika verksamheter, branscher och plattformar. Att anlita en konsult istället för att anställa är dessutom en mer flexibel lösning, du tar in kvalitativa resurser när situationen kräver och avslutar när jobbet är gjort.

Vad kan en lönekonsult hjälpa till med?

Behovet av en lönekonsult eller lönespecialist kan uppstå vid otaliga verksamhetsförändringar. Uppdraget för en lönespecialist kan vara exempelvis hjälp vid fusion av bolag, upphandlingar, implementering av nytt lönesystem, kvalitetssäkring av data och att effektivisera processer. Ett vanligt förekommande scenario är också vid in/outsourcing av lönehanteringen. Det kan också handla om att förvalta en interim roll vid en vakans. Vi hjälper dig med allt från lönechefer och auktoriserade lönekonsulter till projektledare och systemspecialister inom lön.

Interim lönekonsult i Stockholm, Malmö och Göteborg

Med kontor i både Stockholm, Malmö och Göteborg kan vi tillsätta uppdrag i dessa städer med omnejd. Vi har ett omfattande konsultnätverk i dessa städer, så oavsett om du söker en interim lönechef till ett företag i Stockholm eller en lönespecialist i Malmö så kan vi erbjuda en erfaren interim lönekonsult som matchar just ditt företags behov. Våra konsulter sätter sig snabbt in i uppdragen och förstår vad som ska levereras.

Våra erfarna lönekonsulter adderar värde

Vårt team av lönekonsulter är både erfarna och professionella. Men än viktigare är att vi alla har ett äkta engagemang och ser till att addera värde. Vi tar med oss hjärtat i allt vi gör och försöker alltid göra det där lilla extra, det är två grundpelare för oss på Corplus.

Kunniga, kompetenta och kvalitetssäkrade konsulter

Vi har både anställda konsulter och underkonsulter. Av våra underkonsulter har de allra flesta kommit in till oss via rekommendation, vilket innebär en kvalitetssäkring för dig som kund.

Utöver denna kvalitetssäkring har vi en satt process innan en ny konsult ingår i vårt nätverk som innefattar bland annat fysiska intervjuer och referenstagning. Väl inne i nätverket arbetar vi aktivt med att vara nära våra konsulter för att lära känna deras kvalitéer och kunna matcha dom till rätt uppdrag.

När du anlitar en lönekonsult från oss kan du vara säker på att få en kunnig, kompetent och korrekt kollega till teamet. Dom kan snabbt sätta sig in i era lönesystem och lönefunktioner.

”Vi på Coca-Cola Europacific Partners fick tips om Corplus via ett nätverk när vi sökte en lönekonsult för ett interimsuppdrag. Från start till mål har vi upplevt ett personligt och väldigt professionellt bemötande från Corplus. Corplus förstod vårt behov, både kompetensmässigt och personlighetsmässigt, och det ledde till att vi valde att samarbeta. Något vi idag är väldigt glada för!”
Elsa Ekselius, People Services Manager & P&C Business Partner, Sweden

Exempel på interimsroller och projekt vi kan hjälpa dig med:

 • Lönechef
 • Projektledare
 • Lönespecialist
 • Systemförvaltare
 • Gruppchef
 • Teamledare
 • SSC-chef
 • Förändringsledare
 • Kvalitetssäkring
 • Processöversyn
 • Lönekoordinator
 • Implementationskonsult

Vi matchar rätt lönespecialist för företagets behov inom lön

Vi är måna om att du får den lönespecialist som passar för företagets behov och vi lägger stor vikt vid att hitta rätt specialist för just dig. Söker du någon som älskar lönestatistik, lönerapporter och att effektivisera lönerutiner? Eller en extra resurs som ser förbättringsmöjligheter och kan bidra i ett förändringsprojekt? Vi ser till att matcha rätt! Och skulle vi inte lyckas hitta rätt matchning så lovar vi att berätta det. För det måste bli bra på riktigt.

Ni får både en lönekonsult och en samarbetspartner

Med hjälp av en specialist inom lön fortsätter företagets vardag flyta på. Lönetjänster, lönefunktioner och lönekörningar sker rätt och riktigt. Men inte nog med det. När du signerar ett avtal med oss får du mer än bara en konsult. Vi för en dialog med dig som kund där vi genom proaktiv och kontinuerlig återkoppling stämmer av vad ert företag behöver.

Då vi alla som arbetar på Corplus har egen operativ erfarenhet så agerar vi även som bollplank och stöttning under hela uppdragets gång, både för kund och konsult. Ni kan se oss som er långsiktiga samarbetspartner inom lön. Både idag och i morgon.

Rätt kompetens utifrån kundens behov

Vår konsult gjorde en genomlysning av befintlig lösning och såg över kostnaderna. 

CFO inom IT-branschen

”Vi är jättenöjda med vår lönekonsult. Om ni har så här bra konsulter även inom HR och ekonomi vill jag gärna träffa er för att höra mer om hur ni arbetar. Vi är nämligen i en ordentlig tillväxtfas.”

Kontaktpersoner för lön

På Corplus har vi lång operativ och strategisk erfarenhet från olika typer av lönefunktioner. Behöver ni se över kompetensförsörjningen inom en lönefunktion, eller ska ni driva igenom ett förändringsprojekt? Kontakta oss gärna för att ta dialogen vidare.

Se alla kontaktpersoner

Stockholm

Fatima Lindberg

Göteborg

Maria Syrtén