Interim ekonomikonsult i Stockholm och Malmö

Interim ekonomikonsult med hög kompetens och mycket hjärta

När vi frågar våra kunder varför de väljer att samarbeta med just oss pekar de på vår unika förmåga att förstå deras behov. Vi och våra interima ekonomikonsulter utmärker oss genom att vi har ett stort personligt engagemang och mycket hjärta.

En sak som är central i vårt arbete är att vi inte tar på oss uppdrag om vi inte kan hitta en perfekt matchning, vi chansar inte.

Vi tror starkt på långsiktiga relationer med våra kunder och konsulter, det är viktigt för oss att det blir rätt helt enkelt!

Vi som arbetar här har egen operativ erfarenhet inom ekonomiroller vilket gör att vi förstår kundens behov och konsulternas profiler. Detta leder ofta till att vi hittar rätt matchning redan från start.

Ekonomikonsulterna i vårt kvalitetssäkrade nätverk har blivit anslutna via rekommendation, och många av dem har vi haft förmånen att samarbeta med länge och i flera uppdrag. Den kollektiva expertisen är imponerande, med de flesta konsulter som har minst tio års erfarenhet inom sina respektive expertisområden.

Vi tillsätter konsulter både för operativa linjeroller för att täcka en tillfällig vakans, men lika ofta går våra konsulter in och stöttar eller projektleder verksamhetsförändringar.

Interim ekonomikonsult i Stockholm och Malmö

Med kontor i både Stockholm och Malmö kan vi tillsätta uppdrag i dessa städer med omnejd. Vi har ett omfattande konsultnätverk i båda städerna, så oavsett om du söker en interim CFO till ett företag i Stockholm, en redovisningschef i Malmö, en interim ekonomichef för verksamhetsstyrning och strategisk affärsutveckling eller kanske en interim financial controller som kan analysera företagets finansiering ur ett nytt perspektiv, så kan vi erbjuda en erfaren interim ekonomikonsult som matchar just ditt företags behov. Våra konsulter sätter sig snabbt in i uppdragen och förstår vad som ska levereras.

Rätt tidpunkt att ta in en interimskonsult inom ekonomi?

Planerar du ett förändringsprojekt inom företagets ekonomifunktion? Är ni på väg att implementera ett nytt ekonomisystem? Står ni inför en digital transformation? Eller behöver du helt enkelt täcka upp för en tillfällig vakans, kanske under en föräldraledighet, sjukskrivning eller tills dess att du har en rekrytering på plats? I alla dessa scenarier – och flera andra – är det inte ovanligt att företag väljer att förstärka med en interimkonsult för ekonomi.

Våra interimkonsulter inom ekonomi är redo att axla roller som exempelvis

 • interim ekonomichef
 • interim CFO
 • interim redovisningschef
 • interim business controller
 • interim financial controller
 • koncernredovisare
 • internkontroll
 • bolagsekonom
 • projektledare
 • och många fler …

Interim ekonomichef som adderar värde

Vi möter dagligen CFO:er och ekonomichefer som vet vad som krävs för att förbättra ekonomifunktionen, men som har svårt att hitta tid och resurser till att driva stora förändringsprojekt samtidigt som rapporter, bokslut och analyser ska levereras. I dessa lägen kan det vara klokt att ta in en ekonomikonsult från oss. Våra konsulter har gedigen erfarenhet och adderar snabbt värde till ditt företag, oavsett vad ni står inför. Vi kan antingen täcka upp på linjen under ett projekt så att intern personal kan agera projektdeltagare eller vara de som leder projektet.

”Vi är ett mindre börsnoterat bolag med stora ambitioner och därmed krav på hög kompetens i vår CFO-roll. Corplus har professionellt förmedlat den konsult som ansvarar för det viktiga finansiella området inklusive huvudansvar för Investor Relationship. Vi är mycket nöjda med samarbetet med Corplus.”

Ulf Kindefält, VD Kontigo Care

Snabb och hållbar matchning av en interim ekonomikonsult

Ibland är det riktigt bråttom. Kanske en interim ekonomichef borde varit på plats redan igår. Vi hjälper dig att hitta en interimkonsult inom ekonomi på bara några dagar. Även när det brådskar ser vi till att tänka långsiktigt. Våra konsulter har gedigen erfarenhet och vi matchar alltid en interim konsult som har potential att växa med ditt företag. Även en snabb tillsättning blir då hållbar över tid. Det är nämligen delvis vad plus:et står för i Corplus – att vi adderar extra värde. Vi matchar rätt uppdrag med rätt interimkonsult inom ekonomi.

Exempel på interimslösningar och projekt vi kan hjälpa dig med:

 • Interim CFO
 • Interim Ekonomichef
 • Interim Redovisningschef
 • Interim Koncernredovisningschef
 • Interim Koncernredovisningsspecialist
 • Interim Business Controller
 • Interim Financial Controller
 • Head of control
 • Interim Redovisningsspecialist

Interim ekonomikonsult – så funkar det

Vad utmärker en interim ekonomikonsult från Corplus?

Corplus utmärker sig genom sitt engagemang och förståelse för kundens behov. Vi som arbetar här har egen operativ erfarenhet inom ekonomiroller vilket gör att vi förstår kundens behov och konsulternas profiler. Vi har ett starkt fokus på att hitta den perfekta matchningen mellan kund och ekonomikonsult, och vi arbetar långsiktigt för att bygga starka relationer med både kunder och konsulter.

Vilken erfarenheten finns hos Corplus ekonomikonsulter?

Ekonomikonsulterna i vårt nätverk har en imponerande samlad expertis, där de flesta konsulter har minst tio års erfarenhet – från ledande befattningar eller som specialister inom sina respektive områden. Våra konsulter har också kommit till oss via rekommendationer, vilket ger en kvalitetsgaranti för våra kunder.

Våra interimskonsulter har djup förståelse för olika typer av verksamheter, olika ägarstrukturer samt krav på struktur och rapportering. De är vana att verka både inom privat och offentlig sektor och kan stötta i både det dagliga operativa arbetet och i olika typer av förändringsprojekt.

Vilka roller och projekt kan Corplus hjälpa med?

Våra konsulter kan ta på sig en mängd olika roller och projekt, inklusive:
- interim ekonomichef
- interim CFO
- interim redovisningschef
- interim business controller
- interim financial controller
- interim koncernredovisare
- Projekt inom internkontroll
- bolagsekonom
- projektledning
- … och mycket mer

När är det rätt att ta in en ekonomikonsult genom en interimslösning?

Det finns många scenarier där det kan vara fördelaktigt att anlita en ekonomikonsult genom just en interimslösning. Till exempel kan det vara om du planerar ett förändringsprojekt inom företagets ekonomifunktion, implementerar ett nytt ekonomisystem, står inför en digital transformation, behöver stöd i att sätta rutiner och processer eller behöver täcka en tillfällig vakans.

Hur snabbt kan Corplus tillsätta en interim ekonomikonsult?

Corplus hittar oftast rätt konsult på bara några dagar, även under pressade omständigheter. Samtidigt ser vi till att alltid tänka långsiktigt och matchar alltid en interimkonsult som har potential att växa med ditt företag, vilket gör även en snabb tillsättning hållbar över tid.

Vart finns era ekonomikonsulter?

Med kontor i både Stockholm och Malmö kan Corplus tillsätta uppdrag i dessa städer med omnejd.

Ekonomikonsulter med erfarenhet från ledande befattningar

Vårt team av interima ekonomikonsulter har suttit på ledande befattningar eller är specialister inom ekonomifunktionen. Det innebär att våra konsulter direkt kan sätta sig in i era aktuella frågeställningar och utmaningar. En ekonomikonsult på Corplus har djup förståelse för olika typer av ekonomisk verksamhet, olika ägarstrukturer samt krav på struktur och rapportering. Vi har erfarenhet från ekonomifunktioner både inom privat och offentlig sektor. En konsult från Corplus stöttar i det dagliga operativa arbetet liksom i olika typer av förändringsprojekt.

Interima ekonomikonsulter som kommit in via rekommendation

Samtliga våra ekonomikonsulter har kommit in via rekommendationer från vårt nätverk, vilket ger en kvalitetsgaranti för dig som kund. Många har vi samarbetat med under lång tid och i flera olika uppdrag. Genom att vi har arbetat med liknande projekt tidigare kan vi dela med oss av värdefulla lärdomar och viktiga erfarenheter. På så sätt hjälper vi till att både effektivisera och utveckla era processer.

Kompetens och engagemang – något som präglar våra ekonomikonsulter

Våra kunder väljer att samarbeta med oss inte enbart för att våra ekonomikonsulter har hög kompetens. Vi på Corplus är dessutom genuint intresserade och personligt engagerade i ditt företag. Det är vi eftersom vi är övertygade om att hjärtat ska vara med om det ska bli bra på riktigt. När vi adderar extra hjärta fyller vi inte bara en vakans inom ekonomi, utan agerar även gärna bollplank i frågor kring er verksamhet och hoppas på att skapa långsiktiga relationer som ger mening på riktigt.

Välkommen att kontakta oss för en interim ekonomikonsult i Stockholm eller en interim ekonomikonsult i Malmö. Vi ser fram emot att hjälpa dig att hitta den rätta konsulten för just ditt företag.

Mervärde för kunden

En stor koncern inom lantbruk och partihandel hade behov av att utveckla sina processer kring fakturahantering.

VD inom friluftsbranschen

”Vi har anlitat Corplus för att hjälpa oss att bli ett ännu bättre företag i framtiden. Från början stod det klart att Corplus har förmåga att snabbt förstå våra förutsättningar och framtida möjligheter. Och dessutom kompetens, erfarenhet och lyhördhet för att göra ett bra jobb.”

Kontaktpersoner inom Ekonomi

Både Pontus och Jon har lång erfarenhet av att hjälpa och stötta ekonomifunktioner inom olika typer av bolag. Vare sig det gäller ett specifikt verksamhetsrelaterat projekt eller en interimslösning är du varmt välkommen att kontakta oss för en dialog.

Se alla kontaktpersoner

Stockholm

Pontus Holgerson

Malmö

Jon Cervin