HR

Konsultintervju med Ingela Johansson

Dela artikel

Konsultintervju med Ingela Johansson

Kan du beskriva väldigt kort vem du är och din profil?

Jag har min bakgrund inom HR, Arbetsmiljö och Hälsa och har jobbat inom såväl privat näringsliv som offentlig verksamhet. De senaste åren har jag haft fokus på team- och ledarutveckling i olika form. Som konsult tar jag gärna uppdrag som har en kombination av utveckling av t ex processer, arbetssätt eller kultur och mer operativa delar såsom ledarprogram, workshops eller teamutveckling. Att bidra till hållbara ledare, hälsosamma arbetsplatser och livslångt lärande är alltid centralt i mina uppdrag.

Kan du beskriva ditt nuvarande uppdrag, vilken roll du har och vad syftet är med uppdraget?

Under våren har jag haft ett uppdrag som omställningsrådgivare inom TSL, Trygghetsfonden. Som rådgivare ger jag ett första stöd till personer som blivit uppsagda inom t ex restaurang, industri eller rederi. Syftet är att deltagarna snabbt ska komma tillbaka till arbetslivet, eller för den skull annan sysselsättning som är relevant just för dem. Det är otroligt lärorikt att träffa så många olika människor, men också stimulerande att göra en samhällsinsats i en tid som är omvälvande för många.

Vad vill du uppnå under dina uppdrag?

För mig är det viktigt att vara lyhörd för vad kunden säger sig vilja utveckla, men samtidigt våga utmana och ställa frågor som gör att kunden kanske ser andra vägar och möjligheter. Det är givetvis en balansgång som kräver att man upparbetar ömsesidig tillit och förtroende först. Det finns andra saker som är viktiga för mig: att ha roligt tillsammans när man utför uppdraget och att känna att både kunden/samarbetspartnern och jag själv utvecklas och tar oss till en annan nivå. Att utföra mitt uppdrag med hög kvalitet och effektivitet är givetvis viktigt, ”it goes without saying”.

Vad är det bästa med att vara konsult?

Jag tror att det är en kombination av friheten att ”vara sin egen” och att skapa något tillsammans med andra. För man är inte själv som konsult. Att genomföra uppdrag både kräver och erbjuder samarbeten med andra, något som jag tycker är otroligt utvecklande. En bonus är alla de olika verksamheter och människor jag kommer i kontakt med under olika uppdrag. Det ger en ständig kompetensutveckling.

Hur är det att samarbeta med Corplus?

Jag har flera samarbetspartners och gör även uppdrag på egen hand. Från det att jag träffade Peter Lantz på Corplus första gången på Corplus kontor, har jag hela tiden känt att det är något visst med Corplus. Corplus känns genuina, professionella med ett starkt kundfokus. Mycket hjärta och hjärna – det gillar jag!

Nyfiken på ett samarbete?

Vi ses gärna för att prata mer om hur vi tillsammans kan utveckla ett strategiskt samarbete med fokus på interimslösningar och förändringsprojekt inom ekonomi, HR och lön.

Kontakta oss