HR

Konsultintervju med Emma Hirell Appelfeldt

Dela artikel

Konsultintervju med Emma Hirell Appelfeldt

 

Kan du beskriva väldigt kort vem du är och din profil?

Jag har en bred och mångårig erfarenhet från olika HR-chefsroller. Skulle beskriva mig själv som resultatfokuserad med spetskompetens inom bland annat förändringsarbete och projektledning. Ofta får jag höra att jag är en ”ovanlig” HR-konsult, vilket säkert kan tolkas på olika sätt – den beskrivning jag oftast får är att jag är affärsorienterad.

 

Kan du beskriva ditt senaste uppdrag, vilken roll du har och vad syftet är med uppdraget?

Jag har precis avslutat ett uppdrag som interim HRBP på säkerhetsföretaget Verisure Innovation i Malmö. Det fanns behov av stöttning i deras förändringsarbete där min kompetens behövdes. Rollen var av bred och operativ karaktär med fokus på aktiviteter så som Workday-implementation samt drivande i ett antal interna projekt såsom ett nytt verktyg för mätning av engagemang och utveckling och även en hel del chefsstöd och arbetsrättsliga frågor.

 

Vad vill du uppnå under dina uppdrag?

Det som är viktigast för mig i ett uppdrag är att jag vill uppnå ett tydligt värde för uppdragsgivaren, dvs säga en positiv leverans av mig och min insats. Det känns viktigt att kunden upplever att de fått optimalt värde och gärna där utöver.

 

Vad är det bästa med att vara konsult?

Det bästa med att vara konsult är främst friheten att välja vilken typ av uppdrag jag vill vara delaktig i, men även möjligheten att välja hur mycket jag vill arbeta (beläggningsgraden). För mig är det även viktigt att få bidra med min kunskap och kompetens så att kunden känner att de får ett mervärde. Samtidigt som man bidrar som konsult så breddar man dessutom sin egen kompetens och utveckling genom uppdrag hos nya kunder i nya branscher med olika utmaningar.

 

Hur är det att samarbeta med Corplus?

Jag tycker det är enkelt och personligt att arbeta med Corplus. Jag uppskattar transparensen och de raka dialogerna samtidigt som jag tycker det finns ett högt intresse och engagemang för mig som individ. Jag upplever att det finns en stolthet över att det skall finnas en bra match mellan mig som konsult och de uppdrag som presenteras.

Nyfiken på ett samarbete?

Vi ses gärna för att prata mer om hur vi tillsammans kan utveckla ett strategiskt samarbete med fokus på interimslösningar och förändringsprojekt inom ekonomi, HR och lön.

Kontakta oss