Vår hjärtesak är att göra skillnad

Vi på Corplus har sedan starten för snart 10 år sedan arbetat med ett av våra kärnvärden COR (Hjärta), som handlar om omtänksamhet, tro på den goda viljan och öppenhet. Det har alltid känts naturligt att engagera oss i våra medmänniskor, i linje med våra värderingar och företagets verksamhet.

Corporate Social Responsibility, CSR, innebär att ta ansvar för planeten och människorna på den, enligt FN:s globala mål. En viktig del av vårt arbete.

Under årens lopp har vi satsat på riktade aktiviteter för att stödja de som har begränsade förutsättningar. Vi ger möjligheter för människor att växa både lokalt och globalt. Det är en ynnest att få samarbeta med ett flertal organisationer som delar våra värderingar och gör ett fantastiskt arbete. Här finner du mer information alla de initiativ och samarbeten vi håller varmt om hjärtat.

Stockholms Stadsmission/Skåne Stadsmission

Världen behöver bli en bättre plats för de som lever i hemlöshet och utanförskap. Vi stöttar organisationerna långsiktigt för att se till att de mest behövande i samhället får en drägligare tillvaro.

Hand in Hand

Att kunna få en utbildning och sysselsättning är inte en självklarhet för alla. Det ville vi ändra på, och sträckte ut en hand till invånarna i Kenya. Corplus deltog i ett 36 månader långt projekt tillsammans med Hand in Hand för att hjälpa invånarna i byn Timau. Syftet var att främja entreprenörskap, utbildning och via microlån skapa arbetstillfällen och ökad egenförsörjning.

Under vårt projekt tillsammans med den fantastiska organisationen Hand In Hand lyckades vi utbilda stora delar av byn. Det skapades också drygt 200 småföretag, 300 arbetstillfällen och 1200 personer fick försörjning. Det är inspirerande att se visioner omvandlas till konkreta resultat!

Unicef

Vi vill bidra till positiv förändring långt utanför Sveriges gränser. Unicef gör ett viktigt arbete i delar av världen som skakas av katastrofer och konflikter. Därför är vi stolta över att kunna stödja Unicefs i sin strävan efter att hjälpa de mest utsatta, nämligen barnen. För oss känns Unicef som en trygg och bra organisation att samarbeta med. Ett långtgående initiativ som ger avkastning på sikt.

FC Rosengård

Genom att stödja FC Rosengård vill vi främja hälsa, gemenskap och föreningsliv – och riktigt bra fotboll, så klart.

Det vassa fotbollslaget från södra Sverige är alla vinnare på fotbollsplanen. Det beror delvis på insatserna Boost by FC Rosengård och Football for life.

Boost by FC Rosengård gör det möjligt att få ut fler ungdomar i arbete och att arbeta vidare med sociala klausuler och hållbarhetsrapporter. Football for life använder fotbollen som verktyg för att stärka unga tjejers självförtroende, självkänsla och ställning i samhället. Mitt i krysset!