Ekonomi

Corplus i Malmö – That´s the Point!

Dela artikel

Av Jon Cervin, VD Corplus Syd

Det är nu 4 år sedan Corplus etablerade sig i Malmö med fokus på södra Sverige och Öresundsregionen. Tjänsterna som erbjuds är konsulter till interima lösningar och verksamhetsrelaterade projekt inom Ekonomi, HR och Lön. Det har verkligen varit en otrolig resa – en resa med mycket hjärta ”Cor” och stort engagemang.

Våren 2016 gick startskottet där Jon Cervin inledde Corplus resa mot nya höjder med utgångspunkt i kunskap och stort engagemang. Begreppet ”Cor” (hjärta) var och är något som alltid ligger i fokus i alla aktiviteter vi gör. Med bakgrund som revisor, controller och CFO samt HR-chef, fanns bra förutsättningar för Jon att snabbt sätta sig in i kunder och konsulters verkliga behov och kompetens för att på bästa möjliga sätt matcha efterfrågan på marknaden.

Uppdragen som Corplus har tagit sig an sträcker sig från Malmö, Helsingborg och Lund hela vägen över Öresundsbron till Köpenhamn, Danmark. Inledningsvis var det främst uppdrag inom ekonomi och HR som låg för dörren. Redan efter några månader kom så även det första uppdraget inom lön.

Efter ett inledningsvis kortare stopp i ett kontorsrum i Vellinge bar det av till Malmös högsta byggnad, Turning Torso. Placeringen var ett aktivt val då alla vet var ”tornet i Västra hamnen” ligger. En originell byggnad på 190 meter och 54 våningar där HSB, hyresvärden, var en mycket bra motpart att arbeta med. Turning Torso är faktiskt Europas 3:e högsta bostadshus dessutom.

Tre år senare hade Corplus i Malmö växt ordentligt och bestod av 10 anställda samt ett nätverk av nästan 200-talet konsulter. Resan har varit fantastisk och då har den bara precis börjat. Under hösten 2019 insåg vi att vi växt ur våra lokaler i Turning Torso och tyckte även att de logistiska förutsättningarna inte var optimala till och från Västra hamnen. Jon fick tips om ett nytt byggprojekt i Hyllie precis bredvid det stora köpcentra Emporia, mittemot Malmö Redhawks hemmaarena ”Malmö Arena”. Byggnaden skulle heta ”The Point” och skulle bli 29 våningar och därmed Malmös näst-högsta byggnad. Placeringen är perfekt i detta nya företagskluster med mycket bra förbindelser både med buss och tåg till Kastrup och vidare ut i Sverige. Dessutom är det en underbar utsikt över Öresundsbron.

I januari 2020 gick flyttlasset och även denna gång har vi hittat en fantastisk hyresvärd där ett tätt samarbete med hotell Quality View bidrar till en näst intill fulländad servicefastighet. Vi är otroligt nöjda över att ha valt The Point i Hyllie och hoppas att vi kan få fortsätta växa som bolag just i dessa fina lokaler.

I mars hade vi vår första Konsult-AW i våra nya lokaler som vi även kombinerade med invigning. En väldigt trevlig kväll där vi inledde med vinprovning av den fantastiska sommelieren Gudrun, innan vi fortsatte med en bit mat och god dryck. Vi hade även äran att ha med de flesta av våra kollegor från Stockholm, vilket vi alltid uppskattar mycket. I vanlig Corplus-anda, blev det en del dans på kvällen.

Framtida ambitionen är stora för Corplus där målsättningen är satt högt. Idag omsätter Corplus, Stockholm och Malmö, ca 140 MSEK där syd står för drygt 20%. Med över 100 konsulter rullande i uppdrag ser vi med fortsatt stor nyfikenhet fram emot en ljus framtid för hela Corplus med fokus på kompetens och engagemang där ”Cor” alltid kommer främst.

Har du vägarna förbi Hyllie i Malmö så kom gärna in för en kaffe eller fika. Då får du även möjlighet att se våra nya, fina lokaler.

Nyfiken på ett samarbete?

Vi ses gärna för att prata mer om hur vi tillsammans kan utveckla ett strategiskt samarbete med fokus på interimslösningar och förändringsprojekt inom ekonomi, HR och lön.

Kontakta oss