Ekonomi, HR, Lön

Corplus Årskrönika 2020

Dela artikel

Summering av ett väldigt annorlunda år

Allt det normala har satts ur spel och vi har en helt ny situation att förhålla oss till. Året började otroligt fint för många av oss med en stark optimism, gynnsamt konjunkturläge och en riktigt god efterfrågan på duktiga erfarna konsulter med mycket COR (Hjärta).

Perspektivet blir naturligt uppdelat i före och efter coronautbrottet och dess globala spridning. Nu, i slutet av 2020, känns tiden innan utbrottet som väldigt oviktig och avlägsen. Nu är nu och det är det vi har att förhålla oss till.

Året 2020 har inneburit stora anpassningar för alla på ett personligt plan och generellt i näringslivet. Många människor och organisationer har drabbats hårt av pandemins effekter samtidigt som vissa har klarat sig relativt bra.

Vi på Corplus har naturligtvis blivit påverkade men mycket mindre än vad vi först befarade. Vi har varit tvungna att förändra vårt förhållningssätt och arbetssätt för att anpassa oss till rådande marknadsläge. Vi är oerhört tacksamma för att vi har goda relationer med våra duktiga och engagerade konsulter, goda relationer med våra kunder och att vi framför allt är ett bra och väl sammansvetsat Team på Corplus.

Ibland när vi har möten via Teams och det är möjligt att se alla på Corplus i ett galleri är det lätt att träffas av insikten… ”Jäklar vilket fantastiskt gäng vi är…positiva, engagerade, omtänksamma med mycket COR (Hjärta)”. Det känns vansinnigt bra och tryggt.

Under året har vi haft mer än 200 uppdrag och i uthålligt lyckats med att i snitt ha cirka samtida 100 uppdrag. Det hade aldrig fungerat om vi inte haft våra duktiga konsulter och goda relationer med våra kunder. Vi är fortfarande inte det första naturliga valet för alla kunder men vi är nästan alltid ett av de första valen som får chansen.

Trots Corona har vi haft ett bra år och lyckats hålla tempot uppe med hög aktivitet, många digitala möten, promenadmöten, ökat fokus på digital marknadsföring via www.corplus.se, LinkedIn, digitala event, live-streamde konsultmöten varav det senaste med över 260 anmälda.

Corett, som vår nya robotkollega heter, hälsades välkommen efter sommaren. Corett eller COR1 är programmerad för att hjälpa oss internt med många aktiviteter som ingen annan vill eller hinner med att göra. Det känns naturligt att lägga det på Corett som sköter dessa arbetsuppgifter effektivt och helt självständigt utan att vi behöver följa upp eller stämma av. Otroligt skönt.

Vårt kontor i Malmö hade invigning av helt nya fina lokaler i The Point som ligger i Hyllie. Vi höll invigningen av kontoret tillsammans med många av Skånes duktigaste konsulter precis i början av mars innan dess att Corona drog igång. Det känns skönt att tänka tillbaka på den kvällen och möjligheten att ses fysiskt, prata och skratta ihop. Vilken kväll det blev!

Vi, precis som alla andra, saknar möjligheten att träffas fysiskt. Även om det fungerar bra med digitala lösningar kommer det aldrig att kunna ersätta känslan av att ses fysiskt. Vi längtar efter den möjligheten och hoppas att det börjar ge sig i början av 2021. Det kanske kan låta lite löjligt men det är inte osannolikt att fler än vi börjar drömma om att ta i hand när vi hälsar i början av ett möte.

Det har ur många perspektiv varit ett skitår under vilket många av oss förlorat någon nära eller någon vi känner. Det är oerhört tråkigt och vi måste alla göra vårt bästa för att visa omtanke, vara rädda om varandra, visa respekt samt jobba med att försöka hålla humör och tempo uppe. Det kommer att gå över.

Vi önskar er alla en fin och vacker avslutning på året med förhoppning om ett fint och ljust 2021.

Nyfiken på ett samarbete?

Vi ses gärna för att prata mer om hur vi tillsammans kan utveckla ett strategiskt samarbete med fokus på interimslösningar och förändringsprojekt inom ekonomi, HR och lön.

Kontakta oss