Ekonomi

Årskrönika Corplus Syd 2019

Dela artikel

Ett fantastiskt 2019 går mot sitt slut och ett än mer spännande 2020 hägrar.

 

 

 

Av Jon Cervin, VD Corplus Syd AB

 

Att fira framgång är inte något som faller sig helt naturligt för oss på Corplus. Det känns därför viktigt att nu, när året går mot sitt slut, att faktiskt sätta sig ner och reflektera över allt som skett under 2019. Vi kan konstatera att vi haft ett väldigt roligt och framgångsrikt år och själv kan jag knappt vänta på att komma igång med 2020. Men först efter lite välbehövd julledighet.

Vi har rört oss från ett litet frö till en växande planta som vi fortsätter att vattna och vårda med hjälp av alla våra medarbetare, kunder och konsulter. Tack för alla fina insatser.

 

Vi är både stolta och glada över att Corplus växer och utvecklas både i Malmö och i Stockholm samtidigt som vi behåller vårt, så viktiga, COR (hjärta) i allt vi gör. Det är viktigt för oss eftersom det skapar goda relationer mellan våra medarbetare, våra kunder och konsulter.

 

Kombinationen hjärta och kompetens fungerar bra tillsammans i vår verksamhet. Under året har vi vuxit med 36 % i Malmö och Stockholm med en omsättning om drygt 120 MKR. Vilket är ett resultat av vårt sätt att arbeta med kunder samt arbetet våra duktiga konsulter utför. Under hösten passerade vi 100 pågående konsultuppdrag.

 

Gasell

Dagens Industri utnämnde oss för andra året i rad till Gasellföretag, vilket vi firade på den stora galan som hölls i konserthuset i Stockholm i december. Det är hedrande att vara ett av de få bolag som är en gasell och klarar av att fortsätta att vara det.

Samarbete med Hand in Hand

Vi är väldigt stolta över att vi i samarbete med organisationen Hand in Hand hjälper till att göra världen lite bättre. Vi har valt att gå in i ett projekt tillsammans med Hand in Hand som sträcker sig över två år för att aktivt stödja Timau, en by i Kenya. I Kenya lever cirka 18 miljoner människor i extrem fattigdom av totalt 50 miljoner, vilket innebär att de lever på mindre än 2 USD per dag.

 

Hand in Hand hjälper till med att utbilda och samla Timaus invånare i syfte att lyfta så många som möjligt ur extrem fattigdom. En stor del av arbetet handlar om att skapa förutsättningar för att skapa arbetstillfällen av egen kraft. Fokus är primärt inställt på att utbilda kvinnor och rusta dem för att de skall kunna driva en egen liten verksamhet som kan växa. Stolthet och självförsörjandet är tänkt att lyfta hela byn. Varje arbetstillfälle som skapas försörjer fyra personer. För oss på känns det bra och vi följer utvecklingen med spänning. Under de första sex månaderna har 10 företag/arbetstillfällen av 200 skapats, vilket försörjer åtminstone 40 personer. Det känns bra i hjärtat för oss.

Digitalisering

Omvärlden fortsätter att förändras i snabb takt och Corplus hänger med!

En av framgångsfaktorerna för oss är att vi främst har seniora konsulter, som har med sig så mycket kunskap och erfarenhet från olika företag, branscher och utmaningar. Vi har märkt att våra kunder uppskattar att våra konsulter har stor erfarenhet med allt från digitalisering, förändringsprojekt, projektledning, sätta processer till att centralisera, decentralisera och avveckla avdelningar eller delar av avdelningar.

Ett steg i att bli lite mer digitala i Corplus och inte bara förlita oss på fysiska kundmöten är vår utveckling av vår hemsida (www.corplus.se)  som lanserades nu under december 2019. Den nya hemsidan innebär att vi kommer att börja arbeta mer aktivt med ”content” via LinkedIn, hemsidan och nyhetsbrev. Här finner man även fliken ”Kunskapsbanken” där vi kommer att dela med oss av artiklar, blogginlägg, intervjuer samt erfarenheter kopplade till våra huvudsakliga affärsområden:

  • Ekonomi
  • HR
  • Lön

 

Konsultträffar

Vi har under året arrangerat flera events för våra konsulter. I slutat av året träffades vi för att informera om vår nya digitala Corplus-portal som bland annat kommer att underlätta kommunikationen mellan våra konsulter och Corplus. Det är också här vi framgent kommer tidrapportera i våra uppdrag.

 

Under mer avslappnade former har vi också träffats på våra, så populära, konsult-AW. Dessa event brukar vara välbesökta vilket gläder oss väldigt mycket. Vi tror att det är viktigt att det också ges tillfälle att ses under mer lättsamma förutsättningar och där det finns tid att prata om saker som inte alltid är direkt arbetsrelaterade. Vi rekommenderar er verkligen att dyka upp vid nästa tillfälle, så håll utkik efter inbjudan i början av 2020.

 

Corplus Running

Vårt initiativ Corplus Running innebär att vi springer lopp tillsammans med kunder och konsulter som är intresserade av löpning. Under året har vi ställt upp i drygt 10 lopp i Malmö och Stockholm där vi träffas innan loppet för att prata och peppa varandra. Sedan ses vi igen efter loppet samtidigt som fyller på med lite energi och vatten. Vi brukar inte bry oss om tider. Är du intresserad av att springa med oss är det bara att höra av dig.

Stödjande av föreningslivet

Vi på Corplus tycker att motion och idrott är viktigt för alla. Ett led i detta är att vi aktiverar oss som

samarbetspartners i olika idrottsföreningar. En förening är tex Höllviken Innebandy längst ner i södra Skåne, som inte bara har ett lag i högsta divisionen (SSL) utan som även driver en stor ungdomsverksamhet och som dessutom satsat extra mycket på tjejerna och deras utveckling. Ett arbete som fortskrider i skrivande stund. Många föreningar kämpar hårt med sina verksamheter och vi ser det som en självklarhet att affärslivet skall stötta detta arbete som i största mån går runt genom ideella krafter.

 

Med detta händelserika år bakom oss vill vi på Corplus, av hela vårt hjärta ”COR” önska er alla en riktigt

GOD JUL & ETT ÄN MER SPÄNNANDE 2020!

Nyfiken på ett samarbete?

Vi ses gärna för att prata mer om hur vi tillsammans kan utveckla ett strategiskt samarbete med fokus på interimslösningar och förändringsprojekt inom ekonomi, HR och lön.

Kontakta oss