Ekonomi

Årskrönika 2019

Dela artikel

Vi avslutar fantastiska 2019 och välkomnar spännande 2020.

Av Pontus Holgerson, VD

Det är inte helt naturligt för oss på Corplus att vara nöjda och vila i att det går bra. Vi är rätt dåliga på att fira framgång. Om vi sätter oss ned och reflekterar kan vi med glädje konstatera att vi går mot slutet av ytterligare ett fint, kul och framgångsrikt år och ser fram mot att nästa år skall börja. Vi har från starten 2012 rört oss från ett litet frö till en växande planta som vi fortsätter att vattna och vårda med hjälp av alla våra medarbetare, kunder och konsulter. Tack för alla fina insatser.

Vi är stolta och glada över att Corplus växer och utvecklas i både Stockholm och Malmö samtidigt som vi behåller vårt COR (hjärta) i allt vi gör. Det är viktigt för oss eftersom det skapar goda relationer mellan våra medarbetare, våra kunder och konsulter.

Kombinationen hjärta och kompetens fungerar bra tillsammans i vår verksamhet. Under året har vi vuxit med 36% i Stockholm och Malmö med en omsättning om drygt 120 MKR. Vilket är ett resultat av vårt sätt att arbeta med kunder samt arbetet våra duktiga konsulter utför. Under hösten passerade vi 100 pågående konsultuppdrag.

Gasell

Dagens Industri utnämnde oss för andra året i rad till Gasellföretag, vilket vi firade på den stora galan som hölls i konserthuset under december. Det är hedrande att vara ett av de få bolag som är en gasell och klarar av att fortsätta att vara det.

 

 

Samarbete med Hand in Hand

Vi är väldigt stolta över att vi i samarbete med organisationen Hand in Hand hjälper till att göra världen lite bättre. Vi har valt att gå in i ett projekt tillsammans med Hand in Hand som sträcker sig över två år för att aktivt stödja Timau, en by i Kenya.

I Kenya lever cirka 18 miljoner av 50 miljoner i extrem fattigdom i Kenya, vilket innebär att de lever på mindre än 2 USD per dag.

Hand in Hand hjälper till med att utbilda och samla Timaus invånare i syfte att lyfta så många som möjligt ur extrem fattigdom. En stor del av arbetet handlar om att skapa förutsättningar för att skapa arbetstillfällen av egen kraft. Fokus är primärt inställt på att utbilda kvinnor och rusta dem för att de skall kunna driva en egen liten verksamhet som kan växa. Stolthet och självförsörjandet är tänkt att lyfta hela byn. Varje arbetstillfälle som skapas försörjer fyra personer. För oss på känns det bra och vi följer utvecklingen med spänning. Under de första sex månaderna har 10 företag/arbetstillfällen av 200 skapats, vilket försörjer åtminstone 40 personer. Det känns bra i hjärtat för oss.

 

Stadsmissionens vänföretag

För tredje året i rad har vi valt att stötta Stadsmissionen i deras viktiga arbete genom att vara Stadsmissionens vänföretag. Vi uppskattar det viktiga arbete som de gör för samhällets mest utsatta.

 

Samarbete med Trygghetsrådet – TRR

Corplus har samarbetat med TRR de senaste åren. Vi har medverkat vid rekryteringsträffar och inspirationsföreläsningar med fokus på hur det är att arbeta som konsult samt medverkat i ett webinarium på samma tema. Till följd av det goda samarbetet bad TRR Corplus att ta fram och genomföra en föreläsningsserie/utbildning med temat ”Att arbeta som konsult”. Utbildningen har genomförts under hösten vid fyra tillfällen och ca 70 personer har medverkat.

 

Kompetensfrukostar för konsultnätverket

Under hösten har vi inlett en serie frukostseminarium med fokus på kompetensutveckling och inspiration. Frukostarna har varit välbesökta och uppskattade. Hittills har vi haft tema Hur HR kan använda nyckeltal i sitt strategiska arbete samt Inkluderande rekrytering. Till våren kommer nya frukostar med intressanta teman.

 

Digitalisering

För att bli mer digitala och inte bara förlita oss på fysiska kundmöten har vi även valt att utveckla vår hemsida som kommer att lanseras under december. Den nya hemsidan innebär att vi kommer börja arbeta mer aktivt med content via LinkedIn, hemsidan och nyhetsbrev. På vår nya hemsida återfinns ”Kunskapsbanken” där vi kommer att dela med oss av artiklar, blogginlägg, intervjuer samt erfarenheter kopplade till våra affärsområden

  • Ekonomi
  • HR
  • Lön

 

Konsultträff

Vi har under året arrangerat flera events för våra konsulter. Vi blir så väldigt glada över att drygt 120 konsulter använde en ledig kväll till att hänga med oss och lyssna när vi berättade om hur vi upplever marknaden, hur vi utvecklas, avrapportering av vårt samarbete med Hand in Hand samt hur vår nya konsultportal – Corplus Portal fungerar samt hur tidrapportering och kommunikation via portalen går till.

 

Corplus Running

Vårt initiativ Corplus Running innebär att vi springer lopp tillsammans med kunder och konsulter som är intresserade av löpning. Under året har vi ställt upp i drygt 10 lopp där vi träffas innan loppet för att prata och peppa varandra samt ses efter loppet. Vi brukar inte bry oss om tider. Är du intresserad av att springa med oss är det bara att höra av dig.

 

Med den här korta sammanfattningen av ett händelserikt år vill vi önska er alla en

GOD JUL OCH ETT FANTASTISKT GOTT OCH FINT 2020!

 

Nyfiken på ett samarbete?

Vi ses gärna för att prata mer om hur vi tillsammans kan utveckla ett strategiskt samarbete med fokus på interimslösningar och förändringsprojekt inom ekonomi, HR och lön.

Kontakta oss